Yurtta YKS heyecanı... Öğrenciler içerde, veliler dışarda ter döktü

Yurtta YKS heyecanı... Öğrenciler içerde, veliler dışarda ter döktü(BİNGÖL) - Deprem yaşayan Bingöl'de öğrencilerin sınav heyecanı BİNGÖL (İHA) - Dün gece depremin yaşandığı...

26 Haziran 2021 - 13:30 - Güncelleme: 26 Haziran 2021 - 13:30
Yurtta YKS heyecanı... Öğrenciler içerde, veliler dışarda ter döktü



(BİNGÖL) - Deprem yaşayan Bingöl'de öğrencilerin sınav heyecanı

BİNGÖL (İHA) - Dün gece depremin yaşandığı Bingöl'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na 11 bin öğrenci girdi.

Dün akşam merkez üssü Bingöl'ün Kiğı ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Bingöl merkez dahil olmak üzere başta Elazığ olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Depremde Kiğı ilçesinde herhangi bir can ve mal kaybı yaşandı ancak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı öğrenciler için strese döndü. Bingöl'de 43 kurumda yaklaşık 11 bin öğrenci bugün sınava girdi. Adaylar içerde soruları çözerken, aileleri de dışarda dua etti.

İkinci üniversitesini okumak için sınava gelen Emrah Davran,"Bu sene ikinci bir üniversite hayaliyle bu sınava giriyorum. Hukuk fakültesi okumak istiyorum. Pandemiden dolayı zorlu süreçler yaşadık. İnşallah herkes istediği, hayal ettiği bölüme gider ve okur. Dün de bir deprem yaşadık. Biraz onun da sıkıntısı ve psikolojisi var. İnşallah herkes sınavı güzel bir şekilde yapar" şeklinde konuştu.

Pandemi nedeniyle istediği gibi hazırlamadığını belirten Emrah Çoban, " Sınava bir yıldır hazırlanıyoruz ama pandemi de bizleri çok etkiledi. Doğru düzgün okula bile gelemedik. Sınava gireceğim, bakalım hayırlısı ne olacak. Tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum. Dün de bir deprem yaşadık" dedi.

Oğlunu okula sınava getiren baba Halil Yarçin, "Çocuğumu sınava getirdim. İnşallah Allah'ın izniyle bir yıldır evde çalışıyorlar, çok da zorluklar çektiler. Hem pandemi hem de sınav stresinde çok zorluk çektiler. Dün akşam deprem oldu, onun da biraz etkisi var bugün. Onlar içerde soruları çözüyor, biz de dışarıda onlara dua ediyoruz. Allah'ın izniyle inşallah başarılı olacaklar" diye konuştu.



(MUŞ) - Muş'ta YKS heyecanı başladı

MUŞ (İHA) - Muş'ta, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu başladı.

Türkiye'nin tüm illerinde olduğu gibi Muş'ta da YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), başladı. Sabah erken saatlerde aileleriyle birlikte okul önlerine gelen adayların ilk sınav maratonu start aldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında öğrenciler içeriye tek tek alınırken, aileleri ise okul önünde dua ederek bekleyişlerini sürdürüyor. Sınava son dakikalarda yetişen bazı öğrenciler, okula girmeyi başarırken, 10.15'te başlayan TYT sınavı, 12.30'da sona erecek.



(ARDAHAN) - Ardahan'da YKS heyecanı

ARDAHAN (İHA) - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi için öğrenciler sınava girecekleri okullara akın etti.

Ardahan Üniversitesine de çok sayıda öğrenci sınava girmek için geldi. Öğrenciler heyecanlı olduklarını ifade etti. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) salonda ter dökerken, veliler de okul bahçelerinde çocuklarını beklemeye başladı.

Ardahan'da adaylar, saat 10.15'te başlayan YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne girmek için sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerinin yolunu tuttu. Adaylar, üzerleri arandıktan sonra salonlara alındı. Üzerlerinde madeni para veya, kağıt, peçete, anahtar gibi eşyalar bulunan adaylar, bunları kendileriyle birlikte gelen yakınlarına veya çevredeki iş yerlerine emanet olarak bıraktıktan sonra kimlikleri ve ÖSYM'nin sitesinden aldıkları sınav giriş belgeleri ile birlikte sınav salonuna alındı.

Sınava girecek olan abisine destek olmak için geldiğini söyleyen Aykut Yıldız, ''Abim sınava girdi. Bizde onun kadar stresliyiz. İnşallah stres yapmaz ve güzel geçer. Sınav sonuna kadar burada bekleyip ona dua edeceğiz.'' dedi.



(KIRKLARELİ) - Kırklareli'nde YKS heyecanı

KIRKLARELİ (İHA) - İyi bir üniversite hayali ile sınava katılacak milyonlarca aday YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi ( TYT), bu gün saat 10.15'te başladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırklareli'nde sınava katılacak olan öğrenciler, belirlenen okullarda YKS sınavına girmek için koşar adımlarla yetişmeye çalıştı. Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında okullarda bulunan görevliler, bina girişlerinde kurulan masaların üzerinde ilk olarak öğrencilerin sosyal mesafe kuralına uyarak ellerini dezenfekte etmelerini sağladı. Saat 10:15'te sınavın başlamasıyla okul bahçelerinde bulunan aileler çocukları için kuranı kerim okudu, dualar etti.



(VAN) - Van'da YKS heyecanı

VAN (İHA) - Van'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu başladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi ( TYT), bu gün saat 10.15'te başladı. İyi bir üniversite hayali ile sınava katılacak binlerce aday, belirlenen okullarda YKS sınavına girmek için koşar adımlarla yetişmeye çalıştı. Korona virüs tedbirleri kapsamında öğrenciler okula alınırken, okul dışında bekleyen aileler ise dua okuyarak bekleyişe geçti. Kimi aile dua okurken, kimi ise vaktini kitap okuyarak geçirdi.



(ZONGULDAK) - Zonguldak'ta sınav heyecanı

- Binlerce aday gelecekleri için ter döktü

ZONGULDAK (İHA) - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ilk oturum TYT başladı. Saat 10.15'te başlayan sınav heyecanı 135 dakika sürecek.

Zonguldak'ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ilk oturum TYT sınavı okulda adaylar, okul önünde veliler için heyecanlı başladı. Sınava girecek binlerce aday sabahın erken saatlerinde okul önlerine gelerek sınav heyecanı yaşadı. Adaylar sınav salonlarına belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek alındı. Sınav için çocuklarını okul önlerinde bekleyen velilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Veliler "Çocuklarımızın geleceği için önemli bir sınav, herkesin büyük umutları var. Çocuklarımızın emekleri zayi olmaz. Umarım bütün öğrenciler başarılı olur" şeklinde konuştu.

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5 olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.



(HAKKARİ) -Yüksekova'da YKS heyecanı başladı



HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu, heyecanla başladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Yüksekova'da başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca Yüksekova ilçesinin sınav merkezi ilan edilmesi sevinçle karşılanırken, vatandaşlar Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrencilere konaklamaları için evlerinin kapılarını açtı.

Önceki senelerde 2 veya 3 gün önceden YKS için Hakkari il merkezi ve Van'a giden öğrenciler, yol ve barınma sorununun yanında maddi bir külfetle karşılaşıyorlardı. YKS sınavına farklı il ve ilçelerden gelen öğrencilerin okullarına ücretsiz taşınmaları sağlanırken, sınavın ilk kez yapıldığı Yüksekova'da binlerce öğrenci birbiriyle yarışacaklar.

İlçenin Esenyurt Mahallesi'nde bulunan Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortaokulunda sınava girecek olan Esra Akdoğan, ''Sınavların Yüksekova'da olması ayrı bir sevinç oluşturdu. Çünkü biz eskiden Van ve Hakkari gibi illere gidiyorduk. Şimdi direk evimizden çıkıp, sınav yerine geldik. İnşallah daha güzel olur. Bize bu fırsatı tanıtan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Sınavların Yüksekova'da olması bizi çok sevindirdi diyen Metin Ertunç isimli veli ise ''İlk kez ilçemizde sınavlar yapılıyor. Bu sınavların burada yapılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyoruz. Çocuğumla birlikte sabah kahvaltı yapıp rahatlıkla okuluna geldik. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu da bizim için çok önemli. Çünkü biz öğrencilerimizi 2 gün önceden yolluyorduk. Bu da onlarda bir çok stres ve sıkıntı oluşturuyordu. Şükür şimdi kendi ilçelerinde sınava giriyorlar'' ifadelerini kullandı.

Öğrenci olan Erdal Aydın da, "Sınavdan 2 gün önce Hakkari ve Van'a gidiyorduk. Bu da bizi çok konuda zorluyordu. Bazen sınava bile adapte olamıyorduk. Bu sene sınavlar Yüksekova'da olduğu için zaman kaybı olmadan geldik. Bize bu imkanları sunan herkese teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Okul girişinde Kur'an okuyan Perişan Öter adlı veli ise '' Ben öğrencimle geldim. Bu sene sınavlar Yüksekova'da yapılıyor. İnşallah tüm öğrenciler güzel sonuçlar elde eder. Tüm öğrencilere dua ediyorum. İnşallah herkes sınavdan iyi bir iyi bir şekilde çıkar. Allah herkesin yardımcısı olsun" dedi.
İHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum