BALKANLARDAN ÇANAKKALE'YE KÖPRÜ OLUYORUZ

İlimizin Balkan turizminden daha fazla pay alması amacı ile Odamızca başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında, Bulgaristan’ın önde gelen tur operatörlerinden oluşan 15 kişilik bir grup Çanakkale’ye geldiler.

BALKANLARDAN ÇANAKKALE'YE KÖPRÜ OLUYORUZ
16 Kasım 2023 - 22:19
15-16 Kasım 2023 tarihlerini kapsayan programın ilk gününde Eceabat ve Çanakkale’de gastronomi ve geleneksel seramik mekanları ile Aynalı Çarşı’yı, kordonda Truva Atını ziyaret eden ekip ardından Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek turizm sektöründeki üyeler ile B2B görüşmeler gerçekleştirdiler.

Program ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu: “ Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak;  coğrafi yakınlığımızı, sosyo ekonomik ve ticari ilişkilerimizi bir avantaj olarak kullanarak Bulgaristan pazarını hedeflemiştik. 2022 Haziran ayında “Every Season Çanakkale” mottosu ile Sofya Ticaret Müşavirliğimiz işbirliğinde Sofya’da tur operatörleri ile bir araya gelip Çanakkale’yi anlatmıştık. Bu etkinliğimizden sonra Çanakkale’ye gelen Bulgar turistlerin sayısında ciddi bir artış oldu. Bulgaristan medyası “Türkiye'de 2023'te Popüler Olacak Üç Yeni Destinasyon” başlığıyla yayınladığı haberde Çanakkale’ye yer verdi. Turizm hareketliliği sağlamanın yanı sıra ihracat gibi diğer işbirliklerinin de artırılması için çalışıyoruz. Geçen yıl Bulgaristan’da yaptığımız tanıtım etkinliğini bu defa farklı acentelerin katılımı ile Çanakkale’de Odamızda gerçekleştirdik. 16 Kasım tarihinde de Troya Müzemizi, Antik Kenti ziyaret edecekler. TÜRSAB işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz programın Çanakkale’miz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyor, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum