ÇANAKKALE HEYETİNDEN BURHANİYE'YE TEKNİK ZİYARET

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz başkanlığındaki Çanakkale heyeti tarafından Burhaniye’ye teknik gezi düzenlendi.

ÇANAKKALE HEYETİNDEN BURHANİYE'YE TEKNİK ZİYARET
11 Mart 2023 - 00:54
Ziyaretlerde Tarım ve Orman il Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Yüksek Ziraat Mühendisi Mehmet Kelkit, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Aslı Akgül, Sayman Üye Ergin Kara, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen ve  Çan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Sefa Erol yer aldı.
BURHANİYE TİCARET ODASI ZİYARETİ
Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz başkanlığındaki Çanakkale Heyeti öncelikle Burhaniye Ticaret Odasını ziyaret etti. Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel ve Meclis Başkanı Hasan Varol tarafından karşılanan heyet, GMKA tarafından desteklenen Burhaniye Ticaret Odası Duyusal ve Kimyasal Analiz Laboratuvarında incelemelerde bulundu.
Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, geçtiğimiz yıl zeytin, zeytinyağı ve tıbbi aromatik bitkilerle ilgili kurdukları ve bu yıl tüm gıda ürünlerini de dahil ettikleri Burhaniye Gıda Akredite Laboratuvarı ile ilgili heyete detaylı bilgiler verdi.
BAÇEM ZİYARETİ
Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz başkanlığındaki Çanakkale Heyeti daha sonra tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve Ar-Ge çalışmalarıyla ülke çapında öne çıkan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nin (BAÇEM)’e ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarette BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu Türkiye'de ilk kez çay ağacı yetiştiren, yine ilk kez vetiverin uçucu yağını elde eden, ilk kapama kara mürver bahçesini kurduklarını belirtti. BAÇEM tarafından Türkiye'nin en büyük bal ormanı projesinin hayata geçirmek için çalışmalar sürdürdüklerini de ifade etti.
Ziyaretler ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz şunları kaydetti. “Başkan Yardımcım, Sayman Üyem, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerimiz ve Ziraat Odası Başkanlarımız ile öncelikle Burhaniye Ticaret Odamızı ziyaret ettik. Odamızın GMKA ile birlikte yürüttüğü Duyusal ve Kimyasal Analiz Laboratuvarını gezerek, akreditasyon çalışmaları ile ilgili bilgiler aldık. Daha sonra BAÇEM’e ziyaret gerçekleştirdik”
Son yıllarda tıbbi ve aromatik bitkilere ilginin dünya genelinde artmasıyla birlikte tüm Türkiye'nin ilgi odağı haline geldiğini belirten Başkan Abdullah Deniz, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren BAÇEM’in, Tohumdan üretime, Ar-Ge çalışmalarından tarımsal danışmanlığa kadar önemli işlere imza attığını gördük.  Ziraat Odası Başkanlarımız ile ilimizde bu güzel uygulamaları gerçekleştirme arzusundayız. Nazik ev sahipliği için Burhaniye Ticaret Odası Başkanlarıma ve BAÇEM Yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum