Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. yıl dönümü anma törenleri kapsamında Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenle şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
25 Nisan 2024 - 04:42

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Gökhan Yazgı, Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Marles, Vali Vekili Hakkı Uzun, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Avustralya Birleşik Güçler Komutanı John Frewen, Fransa Uluslararası İlişkiler ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Koramiral Christophe Lucas, Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morrıs, Avustralya Büyükelçisi Miles Armitage, Yeni Zelanda Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral David Proctor, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile çok sayıda yerli ve yabancı davetlinin katıldığı törende;  saygı duruşu ve tören kıtası tarafından saygı atışı yapılmasından sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi.   

Törende, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Gökhan Yazgı, İtilaf devletleri adına Fransa’dan Koramiral Christophe Lucas ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar. 

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Çanakkale Cephesi'nde şehit düşen Kahraman Şehitlerimiz için İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından dualar edildi.

Tören geçişinin ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Gökhan Yazgı, "Şehitlik Defteri"ni imzaladı ve beraberindeki heyet ile birlikte şehitliklere karanfil bıraktı.

Şehitler Abidesi’nde düzenlenen tören; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Gökhan Yazgı ve beraberindeki heyetler, Çanakkale Boğazı'na bakan seyir alanına geçerek F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden Hava Kuvvetleri Komutanlığının ekibi SOLOTÜRK'ün gösterisinin izlenmesiyle son buldu.   

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum