Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Batı Trakya'daki soydaşlarımıza saldıranlar bunun hesabını verirler"

“Terörle şiddetle, gazete manşetleri ile iktidar hayali kuranlar AK Parti’nin çelikten iradesi karşısında gayelerine ulaşamadılar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Batı Trakya'daki soydaşlarımıza saldıranlar bunun hesabını verirler"
13 Ağustos 2020 - 18:10
“Kimlerle ne pazarlıkların döndüğü 4 yıl sonra bile milletimize izah edilmedi. CHP Genel Başkanı milletin huzuruna çıkıp karanlık noktaları aydınlatmak varken, tüm enerjisini 15 Temmuz’u itibarsızlaştırmak, darbeci alçakları aklamak için harcadı”
- “Birileri gibi bizim derdimiz fotoğraf çektirmek, kameralar karşısında şov yapmak değil, ezeli ve ebedi kardeşliğimizin gereği olarak biz Lübnan’dayız”
- “Giden arkadaşlarımız Macron’un yaptıklarını değil, tam aksine insanlığımızın gereğini yerine getirdik. Macron falan bunların derdi, tekrar sömürgeci yapıyı ayağa kaldırmak”
- “Yunanistan ve Rum yönetimi, Kıbrıs Türklerinin bu coğrafyadaki hidrokarbon kaynakları üzerindeki haklarını gasp etmeye çalışıyor. Hukuksuz adımların bir başka amacı da Akdeniz’e en uzun kıyı şeridi olan ülkemizi Antalya körfezine hapsetmektir. Tüm bunlar Türkiye’yi denizden çevrelemeye dönük hamlelerdir. Biz daha önce defalarca böyle bir oyuna asla gelmeyeceğimizi ilan ettik”
- “Hiçbir yabancı ülke, şirket veya geminin deniz yetki alanlarımızda izinsiz olarak arama çıkartma faaliyetlerinde bulunamayacağını dile getirdik. Ancak, son dönemde Doğu Akdeniz’e sahildar bir ülkenin de kışkırtmalarıyla Yunanistan ve Rum yönetiminin yanlış adımlar attığını görüyoruz. Kimse kendini dev aynasında görmemeli. Çok açık, net konuşuyorum, şov peşinde de koşmamalı”
- “Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de ortaya koyduğu tavır art niyetlidir. Türk kıyılarına 2 kilometre, Yunan ana karasına ise mesafe 580 kilometre uzaklıktaki Meis Adası üzerinden deniz yetki alanı talep etmek, akıl ve sağduyu ile izah edilemez”
- “Batı Trakya’daki kardeşlerime, soydaşlarıma saldıranlar şunu bilmeli ki, bunun uluslararası hukukta da, diğer yöntemlerle de hesabını verirler”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum