ŞÜPHELERİN GİDERİLMESİ, SORULARIN CEVAPLANMASI ELZEMDİR!

Kamu vicdanında derin yaralar açan, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da irtikap suçuyla sanık olarak yargılandığı ''mazot davası'' 'nın gerekçekli kararı, basında da çıkan haberlerle kamuoyunun malumu olmuştur.

ŞÜPHELERİN GİDERİLMESİ, SORULARIN CEVAPLANMASI ELZEMDİR!
13 Mayıs 2022 - 17:48
Tabiri caizse, bahsi geçen olayda aynı masada oturan kişilerden 3'ünün 16, 9 ve 8'er yıl hapis cezası almasına karşın, irtikap suçuyla sanık olarak yargılanan CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın beraat etmesi, kamuoyunda büyük soru işaretleri ve bununla beraber vicdani rahatsızlık doğurmuştu.

Gerekçeli kararda da görüldüğü üzere, gerek tanık ifadeleri, gerekse teknik ve fiziki takiplerle tespit edilen suç sayılabilecek dialoglara rağmen; kamuoyunda, ''suç örgütü'' olarak adlandırılan bu yapının ardındaki ilişkilerin tam anlamıyla gün yüzüne çıkmadığı hissiyatı doğmuş ve zihinlerdeki soru işaretleri giderilememiştir. Nitekim iddianamede de bahsi geçtiği üzere, halk otobüslerinde kullanılan yıllık yaklaşık 1 milyon litrelik akaryakıtın, Çanakkale Belediyesi'ne ait akaryakıt istasyonundan değil de Belediye Başkanı'nın şahsına ait akaryakıt istasyonundan satın alınmaya zorlanmasının ardında nasıl ilişkilerin olduğu konusunda tüm kamuoyu hala aydınlanmayı beklemektedir.

Savcılık makamının, kendi mütalasına aykırı bir karar verilmesi sebebiyle, bu karara itiraz etmesi muhtemeldir. Nitekim gerekçeli kararın, Çanakkale kamuoyunun şüphelerini gidermeye yetmediğini net bir şekilde görmekteyiz. Bu sebeple, Çanakkale halkının zihnindeki şüphelerin giderilmesi elzemdir.

Bizler de Çanakkale kamuoyu adına bu sürecin takipçisi olacağız.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

                                                                                                                   AK Parti Çanakkale
                                                                                                       İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı
                                                                                                                   Ertuğrul Aydın
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum